Tijdens de herfstvakantie hoef je je niet te vervelen in Twente

In de herfstvakantie wordt het een groot feest in het museum Twentse Welle! Rondom de opening van de nieuwe tentoonstelling 'Van nul- tot duizendpoot' wordt een herfstvakantiefestival met heel veel activiteiten voor jong en oud georganiseerd. En dan is het ook nog eens Museumkidsweek. Op zaterdag 14 oktober wordt de week geopend door Olympisch schaatskampioen Jorien ter Mors.

 

Big bugs

Stel je voor: je staat ineens oog in oog met een levensgrote kever, een immens lieveheersbeestje of - nog erger - een megagrote kakkerlak. Wat doe jij? Gil jij het uit en ren je weg? Of bewonder je de harige poten bewonderen en wil je met ze op de foto? Misschien durf je ze zelfs wel te aaien! Deze Big Bugs van Mr. Image Theatre zijn aanwezig op zondag 22 oktober vanaf 11.00 tot 17.00 uur in Museum TwentseWelle.

 

Toffe kindercolleges 

Alles weten over robots, robotdieren en over spinnen? Vanaf 15 oktober start de 3-delige reeks kindercolleges die precies past bij de nieuwe tentoonstelling 'Van nul- tot duizendpoot'. Ben je tussen de 8 en 12 jaar? Schrijf je dan in voor de colleges op 15 oktober, 12 november en 10 december. Echt een aanrader! 

En zo is er nog veel meer te doen: er is een workshop doodles tekenen en ook een workshop skeletten tekenen. Je kunt leren hoe je een stopmotionfilm kunt maken, hoe je een robot kunt bouwen, je mag een python aaien ( een echte!!) tijdens de wetenschapstraining en onder een microscoop de kleinste diertjes bewonderen.

 

Alles is te doen in de herfstvakantie, wil je meer weten kijk dan op de site www.twentsewelle.nl

 (kijk bij agenda)